ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετώδεις διεργασίες: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ελλάδα

Πυρετώδεις διεργασίες: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ελλάδα

Σε συνεχή επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, προετοιμάζεται έκτακτη τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης θα περιμένουν να ακούσουν το περιεχόμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και μετά θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, ο Λευκός Οίκος δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής για τις τελευταίες εξελίξεις και για το γεγονός ότι η Ελλάδα οδεύει προς δημοψήφισμα, ενώ ούτε το ΔΝΤ ήθελε να σχολιάσει τη νέα δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι δεν θα πληρωθεί η δόση προς το Ταμείο στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα, πάντως, με τη γερμανική Bild, υπάρχει έντονη κινητικότητα από αξιωματούχους ευρωπαϊκών χωρών και δεν αποκλείεται σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις