ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Καραγκιοζιλίκια και τραμπουκισμοί από τη ΝΔ (videos)

Βουλή: Καραγκιοζιλίκια και τραμπουκισμοί από τη ΝΔ (videos)

Σύσσωμη η Κ.Ο. της ΝΔ επιτέθηκε κατά της προέδρου της Βουλής με το πρόσχημα ότι σύμφωνα με τον κανονισμό δεν έπρεπε να προεδρεύει την ώρα που μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς - Δημιούργησαν τεχνητή ένταση προκειμένου να τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα - Παρέμβαση Τσίπρα για να πέσουν οι τόνοι - Ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΔ – ΠΕΡΑΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ

Οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να ουρλιάζουν και να χτυπούν τα έδρανα (!), με αποτέλεσμα να διακόψουν την ομιλία του αρχηγού τους, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς διέκοψε την ομιλία του και κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι αν και πρόεδρος της Βουλής η ίδια, παραβιάζει το άρθρο 46 του κανονισμού.

Αυτό που υποτίθεται ότι τους εξόργισε είναι ότι η πρόεδρος της Βουλής νωρίτερα είχε μιλήσει ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και άρα, στη συνέχεια, δεν θα έπρεπε να προεδρεύει.

«Γνωρίζω πολύ καλά τον κανονισμό της Βουλής», απάντησε η κα Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τους βουλευτές της ΝΔ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν σκόπιμα ένταση.

«Αναζητείτε αφορμή για να μην τοποθετηθείτε για το δημοψήφισμα», τόνισε η κ Κωνσταντοπούλου.

«Να το πάρετε χαμπάρι, το έχετε παρακάνει. Δεν είστε δικτάτορας, πρόεδρος της Βουλής είστε, και εσείς κ. Τσίπρα να τη μαζέψετε», αντέτεινε ο πρόεδρος της ΝΔ και αμέσως αποχώρησε μαζί από την αίθουσα μαζί με τους βουλευτές του...

Αμέσως, ωστόσο, υπήρξε παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

«Η ιστορική ευθύνη σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση που παρακολουθεί όλη η Ευρώπη απαιτεί νηφαλιότητα και ευθύνη να διεξαχθεί μια διαδικασία στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Δεν πρέπει να κάνουμε το χατίρι σε αυτούς που δεν θέλουν να γίνει κανονικά το δημοψήφισμα. Κυρία Κωνσταντοπούλου σάς ζητώ να διακόψετε για δέκα λεπτά τη διαδικασία και να επανέλθουν οι βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να μιλήσει ο κ. Σαμαράς».

«Η πρόσκληση του πρωθυπουργού για νηφαλιότητα και σεβασμό σε μια κορυφαία διαδικασία είναι προς όλους. Ουδείς δικαιούται να την ευτελίζει», σχολίασε από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και διέκοψε τη συζήτηση για 10 λεπτά.

Είναι προφανές ότι ο λόγος που επικαλέστηκαν οι βουλευτές της ΝΔ για να προκαλέσουν αυτήν την ένταση ήταν αστείος σε σχέση με τη σοβαρότητα της διαδικασίας για το δημοψήφισμα, αποκαλύπτοντας την εμπάθεια που υπάρχει στο πρόσωπο της Προέδρου της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις