Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα-Παππάς: Το «ναι» δεν είναι «ναι» στην Ευρώπη, αλλά στα μνημόνια (vid)

Newsbomb

Ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς, τοποθετούμενος επί της πρότασης για δημοψήφισμα στη Βουλή, τόνισε ότι το «ναι» δεν είναι «ναι» στην Ευρώπη, αλλά «ναι» στα μνημόνια και στη λιτότητα.

Απαντώντας στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, ανέφερε: «Η είσπραξη χρημάτων από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες δεν είναι λιτότητα, κ. Βούλτεψη».

«Ο ελληνικός λαός δεν μας έδωσε εντολή προσχηματικής διαπραγμάτευσης, ούτε και τυφλής ρήξης, αλλά μας έδωσε εντολή να διαπραγματευτούμε υπεύθυνα και σθεναρά υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της πλειοψηφίας» τόνισε.

Παράλληλα, δήλωσε έκπληξη για το ότι βουλευτές της αντιπολίτευσης επιλέγουν να μιλήσουν για κείμενα άλλα και όχι για το τελεσίγραφο «το οποίο κατατέθηκε και που καλείται η Ελλάδα να συμφωνήσει με τις προτάσεις των Θεσμών». Μάλιστα, ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι δεν πρέπει να συνδέουμε αυτή τη συζήτηση με σενάρια περί του νομίσματος και να μη τροφοδοτούμε σενάρια ακραία.

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «η Ελλάδα έκανε κάθε προσπάθεια και συνεχίζει να κάνει. Κατατέθηκε ένα κείμενο το οποίο χαιρετίστηκε ως καλή βάση συζήτησης, το οποίο σε δύο 24ώρα είχε πλήρως ανατραπεί και στο τρίτο 24ώρο πήρε τη μορφή τελεσιγράφου».

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι όποιος λέει «ναι», λέει «ναι», μεταξύ άλλων, σε ΦΠΑ 23% σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, κέτερινγκ, στην κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για τους αγρότες, στον περιορισμό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, στη μείωση της τιμής σε όλα τα γενόσημα που θα κτυπήσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σε περικοπές ύψους 2 δισ. στις συντάξεις, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και στη συνέχιση της αναστολής των εργασιακών διαπραγματεύσεων.

Και αναρωτήθηκε: «Θα είναι αυτά δίκαια και αναπτυξιακά;». Όπως επισήμανε, αυτό το «ναι» δεν θα είναι «ναι» στην Ευρώπη και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω ποιος δίνει δικαιολογίες σε ακραίους γερμανικούς κύκλους, οι οποίοι πιέζουν και εφαρμόζουν μια πολιτική μαζί με το ΔΝΤ για να εφαρμόζονται αυτές οι πολιτικές ως η πολιτική ουσία της ΕΕ. Πόσο ευρωπαϊκό είναι να προσευχόμαστε ότι το ΔΝΤ θα είναι για πάντοτε στην Ευρώπη; Ποιό όραμα υπηρετεί; Ποιές θα είναι οι κοινωνικές επιπτώσεις; Και σε τι διαφέρει από το προηγούμενο πρόγραμμα;».