ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τους εταίρους - Το Eurogroup λειτούργησε αντικανονικά

Μαξίμου: Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τους εταίρους - Το Eurogroup λειτούργησε αντικανονικά

Μαίνεται ο «πόλεμος» που έχουν ξεκινήσει οι δανειστές-τοκογλύφοι, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τον «στραγγαλισμό» της ελληνικής κοινωνίας και της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενημέρωσε τα κυβερνητικά στελέχη αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις σε μία μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Κυριακής (29/06) και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η επιβολή της τραπεζικής αργίας αποτελούσε μονόδρομο και τετελεσμένο από τους εταίρους μετά τα τελεσιγραφικά μηνύματα των συνεχόμενων επαφών σε ευρωπαϊκό έδαφος, επιτελών και τεχνικών κλιμακίων, στην ελληνική κυβέρνηση για επίτευξη συμφωνίας, κάτω από τους δικούς τους όρους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του Eurogroup να μη δώσει παράταση του προγράμματος και θεωρεί απαραίτητο να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να μπορέσει να ερωτηθεί ο λαός, κατά το δημοψήφισμα. Με δεδομένο ότι κατ' εκτίμηση της κυβέρνησης το τελεσίγραφο των δανειστών υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή, γι’ αυτό πρέπει να ερωτηθεί ο λαός.

Επίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι το Eurogroup λειτούργησε αντικανονικά αποκλείοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από τη συνεδρίαση του Σαββάτου και με την υπογραφή του απούσα από το ανακοινωθέν. Η κυβέρνηση ταυτόχρονα επισημαίνει ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας διαρκώς με τους εταίρους.

Σε σχετικό ερώτημα οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση και τις ενέργειες του σε ότι αφορά τον ELA.

Από σήμερα μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις θέσεις της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις