ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015 – Προκαλεί ο Βενιζέλος: Ανεύθυνο το «όχι» που ζητά ο Τσίπρας

Δημοψήφισμα 2015 – Προκαλεί ο Βενιζέλος: Ανεύθυνο το «όχι» που ζητά ο Τσίπρας

Προκλητική στάση εξακολουθεί να διατηρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς σε αυτές τις κρίσιμες για τον ελληνικό λαό στιγμές προχωράει σε ένα νέο παραλήρημα κατά της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση ζητά από τον ελληνικό λαό, μέσα σε πέντε ημέρες, να παραδώσει την ανεξέλεγκτη ηγεμονία της χώρας στα χέρια των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, υπό το σαρδόνιο χαμόγελο της κυρίας Κωνσταντοπούλου και την παράπλευρη συμφωνία του κ. Μιχαλολιάκου» τονίζει ο Βενιζέλος, σε άρθρο του στα ΝΕΑ, με τίτλο «Η μεγάλη αυταπάτη».

«Το "όχι" που ζητά ο κ. Τσίπρας είναι συνεπώς όχι στην υπευθυνότητα, όχι στην κοινή λογική, όχι στην Ευρώπη, όχι στο ευρώ, όχι στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, όχι στο ιστορικό κεκτημένο της χώρας. Είναι όχι χωρίς προοπτική, όχι χωρίς πρόταση για την επόμενη ημέρα. Είναι ένα όχι που υποδύεται το υπερήφανο και πατριωτικό, ενώ είναι ανεύθυνο, τυφλό και προσχηματικό. Ενα όχι που κρύβει δημοσιονομικά μέτρα (φόρους, εισφορές, συνταξιοδοτικές προσαρμογές) πολύ πιο σκληρά από τις κυβερνητικές προτάσεις των 8 δισ. Ενα όχι που οδηγεί στην καθολική υποβάθμιση της χώρας» υποστηρίζει.

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξακολουθεί να εμφανίζεται προκλητικός λέγοντας πως «το δικό μας "ναι" είναι ναι στην αλήθεια, ναι στην κοινή λογική, ναι στο ιστορικό κεκτημένο της χώρας. Ναι στην Ευρώπη και το ευρώ, ναι στην προστασία των εθνικών συμφερόντων, ναι στην επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση ικανή να διαπραγματευθεί ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να διασφαλίσει την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση. Να οργανώσει την επάνοδο της πατρίδας μας στην ομαλότητα μιας ισότιμης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων