ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015: Με Γιούνκερ και Σουλτς μίλησε ο Τσίπρας

Δημοψήφισμα 2015: Με Γιούνκερ και Σουλτς μίλησε ο Τσίπρας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κομισιόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης, όπως επισημαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Επίσης, επεσήμανε στον πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή, 5 Ιουλίου, απερίσπαστος.

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε από τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γιούνκερ επέλεξε να επιτείνει την αντιπαράθεση εκτοξεύοντας κατηγορίες για την ελληνική κυβέρνηση και τη στάση της στη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Σουλτς να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Ο Μάρτιν Σουλτς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σχετικές ειδήσεις