ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Είμαστε ανοιχτοί για διαπραγματεύσεις – Καμία πρόταση από τους θεσμούς

Μαξίμου: Είμαστε ανοιχτοί για διαπραγματεύσεις – Καμία πρόταση από τους θεσμούς

Ανοιχτή να κάτσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές είναι η ελληνική πλευρά, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά τόνισε κυβερνητική πηγή, δεν της έχει υποβληθεί καμία πρόταση.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, οι ίδιοι κύκλοι του Μαξίμου κάνουν λόγο για προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών στην ελληνική κυβέρνηση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Υπό το πρίσμα αυτό, παραπέμπουν ιδιαίτερα στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ζήτησε περισσότερη ειλικρίνεια, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται εντατικά για το δημοψήφισμα.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται πάντως να δώσει συνέντευξη απόψε στις 10μμ στην ΕΡΤ και να απαντήσει στα θέματα που έχουν θέσει ξένοι ηγέτες, να αποσαφηνίσει τις ελληνικές θέσεις και να αναφερθεί σε όλα τα θέματα των τελευταίων 24ωρων.

Σύμφωνα, επίσης, με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, κάτι που μέχρι χθες ήταν σχεδόν βέβαιο.

«Η κυβέρνηση θα ήταν θετική σε μια Σύνοδο προκειμένου να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα σχετικά με τις προτάσεις που έγιναν και τις θέσεις κάθε πλευράς», σημείωσαν, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον δεν είναι στην ατζέντα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Την ίδια ώρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, δεκάδες στελέχη του οργανωτικού τομέα και του τομέα επικοινωνίας ετοιμάζονται πυρετωδώς με ολοήμερες συσκέψεις, για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Από την Πέμπτη, το σύνολο του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και υπουργοί, αναμένεται να κινητοποιηθούν υπέρ του «όχι», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προβλέπεται να μιλήσει την Παρασκευή σε συγκέντρωση στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις