ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα: Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ

Δημοψήφισμα: Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ

Εντείνονται οι πιέσεις από την άλλη όχθη του Ατλαντικού για εξεύρεση λύσης που θα δώσει τέλος στην ελληνική κρίση και θα ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της εντός κι εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Reuters, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Οι δύο τους συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την επανεκκίνηση του διαλόγου.ώστε υπάρξει συμφωνία για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα που θα επιτρέψει στη χώρα να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ επισήμανε ότι το να επιτευχθεί αυτός ο στόχος «είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών που κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο Λευκός Οίκος σημείωσε επιπλέον ότι η έκθεση των αμερικανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι μικρή και εκτίμησε ότι η κρίση δεν θα θέσει σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί, χθες Κυριακή (28/6) τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Μέρκελ - Ομπάμα, με τους δύο ηγέτες να συγκλίνουν στην άποψη πως είναι καθοριστικής σημασίας να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της ευρωζώνης.

Χθες επίσης, τηλεφωνικές επαφές είχε και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, με τους ομολόγους του, κυρίους Σόιμπλε και Σαπέν καθώς και την κα. Λαγκάρντ.

Σχετικές ειδήσεις