ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ - ΟΤΕ θα πληρωθούν κανονικά

Στρατούλης: Οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ - ΟΤΕ θα πληρωθούν κανονικά

Τη διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ώρες οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ - ΟΤΕ και της ΔΕΗ θα μπορέσουν να πάρουν τις συντάξεις τους, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, από το βήμα της Ολομέλειας.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι τα προβλήματα υπήρξαν σε σχέση με το διατραπεζικό σύστημα «ΔΙΑΣ» και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα καταβολής χρημάτων από το ΙΚΑ.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις του ΤΑΠ - ΟΤΕ, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι το πρόβλημα με το διατραπεζικό σύστημα έχει ήδη λυθεί, ενώ, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα του διατραπεζικού συστήματος και για την περίπτωση των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Το θέμα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος.

«Οι παράγοντες της Ευρωζώνης που παρενέβησαν σήμερα επιχειρούν να οδηγήσουν σε πτώση την κυβέρνηση»

«Όλοι αυτοί που παρενέβησαν σήμερα, κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωζώνης, επιχειρούν να ακυρώσουν την Δημοκρατία, να πλήξουν την Οικονομία - αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει αυτά τα μέτρα (σ.σ. κλείσιμο τραπεζών) - και να οδηγήσουν σε πτώση την κυβέρνηση, κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαό», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης. Από το βήμα της Ολομέλειας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης για το «μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο», ο κ. Στρατούλης ανέφερε πως «είναι εντελώς αντιδημοκρατικό, προσβλητικό και ταπεινωτικό σε βάρος της Ελλάδας, μιας ανεξάρτητης χώρας, να παρεμβαίνουν σε μια Δημοκρατία και να προσπαθούν να επιβάλλουν τι θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα». Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός «παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις θα δείξει δύναμη και ευθύνη και θα προσπαθήσει να κερδίσει την αξιοπρέπειά του με ένα πάνδημο όχι».

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος, κατά την αποχώρηση του κόμματός του από την Ολομέλεια φώναξε «Αυτή είναι η Αριστερά που δεν σέβεται την Δημοκρατία», ο κ. Στρατούλης είπε πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί ιδίως όταν η ΝΔ έπνιγε τις διαδηλώσεις με δακρυγόνα. «Δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για Δημοκρατία, όταν αμφισβητείτε την κορυφαία διαδικασία του δημοψηφίσματος» ανέφερε, επίσης.

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ, πως υπέπεσαν σε αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, ενημερώνοντας πως θα αποσταλούν τα πρακτικά της σημερινής (29/6/2015) συνεδρίασης και της συνεδρίασης του Σάββατου (27/6) στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σχετικές ειδήσεις