ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα – Κοέλιο: Καμία χώρα δεν έχει ανοσία σε ένα Grexit

Δημοψήφισμα – Κοέλιο: Καμία χώρα δεν έχει ανοσία σε ένα Grexit

Η ευρωζώνη πρέπει να ενισχύσει τη συνεργασία της για να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης στις αγορές σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διότι ουδεμία χώρα έχει ανοσία από τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιο.

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει ανοσία σε ότι μπορεί να συμβεί», είπε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνοχή των χωρών που αποτελούν την ευρωζώνη, ώστε να αποφευχθεί ακριβώς η μετάδοση της κρίσης σε χρηματοοικονομικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Η Πορτογαλία χαρακτηρίζεται συχνά μια από τις πιο αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, καθώς έχει ακόμη έναν από τους υψηλότερους λόγους χρέους στην ΕΕ, παρά το δικό της πρόγραμμα στήριξης. Το επιτόκιο των 10ετών κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας αυξήθηκε 34 μονάδες βάσης στο 3,08% τη Δευτέρα.

Ο Πάσους Κοέλιο πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει εάν η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη ή όχι, αλλά εάν αυτό συμβεί, σημείωσε πως είναι σημαντικό να βρεθεί μια «στιβαρή λύση από την ευρωζώνη, ώστε οι 18 χώρες που θα παραμείνουν στο ενιαίο νόμισμα να αντέξουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων