ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για τα ΜΜΕ

Απόψε ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για τα ΜΜΕ

Το βράδυ αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η τροπολογία που εισηγήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στο σχέδιο νόμου με τίτλο: «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑΜΕΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», για την παράταση κατά έξι μήνες, από 1\7\2015 έως την 2/1/2016, της εφαρμογής της διαδικασίας για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζομένων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, εξακολουθεί να ισχύει για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, η υφιστάμενη διαδικασία (τιμολόγηση διαφημιζόμενων βάσει τιμοκαταλόγου που υποβάλλεται στην οικεία Δ.Ο.Υ. από τα ΜΜΕ και δυνατότητα τιμολόγησης στις διαφημιστικές εταιρείες που μεσολαβούν).

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας σήμερα στη Βουλή, εξήγησε ότι η τροπολογία κατατίθεται προκειμένου να προστατευθούν τα μικρά ΜΜΕ τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη διαφημιστική αγορά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις ανισορροπίες στη συγκεκριμένη αγορά, με διαφημιστικές εταιρείες οι οποίες είχαν παραπάνω ρευστότητα και ισχύ από όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα άλλα ΜΜΕ να βρίσκονται σε δυσμενή θέση.

Διευκρίνισε ότι η παράταση δίδεται προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς ώστε να ξεκινήσει μια διαβούλευση η οποία θα καταλήξει σε ρυθμίσεις που θα διαμορφώσουν όρους ισονομίας και υγιούς ανταγωνισμού.

Σχετικές ειδήσεις