ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Γιούνκερ: Θα δείτε πράγματα που δεν είχατε φανταστεί...

Δημοψήφισμα - Γιούνκερ: Θα δείτε πράγματα που δεν είχατε φανταστεί...

Την ελπίδα του για θετική… έκπληξη στο αποψινό έκτακτο Eurogroup εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Κλοντ Γιούνκερ, κάνοντας λόγο για σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Αθήνα.

«Συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα στην Αθήνα, για τα οποία δεν είστε προετοιμασμένοι και τα αποτελέσματα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ταιριάζουν με αυτά που γράφετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ, στους δημοσιογράφους, μεταφέροντας... μυστηριωδώς τη δυσπιστία των Βρυξελλών και τις αντικρουόμενες απόψεις για τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ελπίζουμε σε μία θετική έκπληξη απόψε στο Eurogroup», συμπλήρωσε επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους για παράφραση των χθεσινών δηλώσεων του στη συνέντευξη Τύπου για την Ελλάδα.

Κάπου εκεί ωστόσο ο Γιούνκερ διέκοψε απότομα τη συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας πως πρέπει να φύγει λόγω σημαντικών εξελίξεων για την Ελλάδα!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ιστορικής σημασίας, χαρακτηρίζοντας θετικές τις εξελίξεις, μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης.

Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να μετακινηθεί από τη θέση που βρίσκεται σήμερα. «Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και μας είπε τι ζητάει αλλά όχι τι προτίθεται να δώσει», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Εάν ο Αλέξης Τσίπρας κινηθεί σε μια άλλη κατεύθυνση, για παράδειγμα να υποστηρίξει ένα “ναι” στο δημοψήφισμα, θα έχουμε σίγουρα μια τελείως διαφορετική κατάσταση από την Κυριακή το βράδυ. Πάντα υπάρχουν επιλογές όταν κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έπλεξε το εγκώμιο του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας: «Θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό μου στον πρόεδρο της Κομισιόν. Ελπίζω πως στο τέλος της βραδιάς θα έχουμε μία λύση που θα ικανοποιεί όλους».

Σχετικές ειδήσεις