ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Σταθάκης: Οι διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων στην αγορά είναι επαρκείς

Δημοψήφισμα - Σταθάκης: Οι διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων στην αγορά είναι επαρκείς

Καθησυχαστικός για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι οι διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων στην αγορά είναι επαρκείς, οι τιμές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ τα όποια προβλήματα που παρατηρούνται είναι διαχειρίσιμα.

Αυτές είναι οι κοινές διαπιστώσεις των εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων, στον οποίο εκπροσωπούνται αλυσίδες λιανεμπορίου, εμπορίου τροφίμων και βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη με τον πρόεδρο Μιλτιάδη Μαρουλίδη και μέλη του Συνδέσμου και στη συζήτηση που έγινε διατυπώθηκαν προτάσεις αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος συναλλαγών με τις τράπεζες και ειδικότερα τις συναλλαγές που σχετίζονται με τις εισαγωγές προϊόντων και πρώτων υλών. Η εξέταση των προτάσεων αυτών καθώς και η υλοποίησή τους κρίνεται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων και - κατ' επέκταση - της αγοράς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων