ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015-Αβραμόπουλος: Oι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας

Δημοψήφισμα 2015-Αβραμόπουλος: Oι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας

"Την Κυριακή, με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών" υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επιπλέον, ο Έλληνας Επιτρόπος τόνισε: "Η Ελλάδα μας ζει τούτες τις ώρες κάτω από ασφυκτική πίεση. Οι συμπατριώτες μας υφίστανται μια αγωνιώδη καθημερινότητα. Βιώνουν καταστάσεις που δοκιμάζουν τις ανοχές και αντοχές τους. Δεν είναι, ωστόσο, ώρα του καταμερισμού ευθυνών ή των εύκολων αλληλοκαταγγελιών. Είναι ώρα ευθύνης, και ενότητας. Η πολιτική ηγεσία του τόπου συνολικά, καλείται να υποστείλει τις κομματικές σημαίες και να απευθυνθεί με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες. Όποια κι αν είναι η δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, είναι σαφής η ανάγκη μιας νέας εθνικής διαπραγμάτευσης, που να συνοδεύεται από μια νέα στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας. Σε πνεύμα δυναμικής συναίνεσης και παραγωγικής συνεργασίας".

Τέλος, πρόσθεσε "Αυτή την Κυριακή, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας. Από την απόφαση, την επιλογή τους θα εξαρτηθεί η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, η εθνική μας ασφάλεια.Την Κυριακή, με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών.Επιβεβαιώνουμε το κοινό μας μέλλον. Δίνουμε ελπίδα και προοπτική στις νεότερες γενιές. Αποφασίζουμε, σαν να βαραίνει πάνω μας η αυστηρή κρίση της Ιστορίας".

Σχετικές ειδήσεις