ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Δήμας: Βιαστική και προβληματική η επιλογή του δημοψηφίσματος

Δημοψήφισμα - Δήμας: Βιαστική και προβληματική η επιλογή του δημοψηφίσματος

Σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία συστήνει ο πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος της Ε.Ε. Σταύρος Δήμας, τονίζοντας πως οι ώρες για τη χώρα είναι κρίσιμες.

Όπως εκτιμά ο κ. Δήμας, η ιστορική επιλογή της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή της στο σύνολο των πολιτικών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποτελούν αδιαπραγμάτευτη εθνική επιλογή, ενώ συμπληρώνει πως το ευρωπαϊκό κεκτημένο φέρει ανεξίτηλα την ελληνική σφραγίδα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πράγματι σύνθετα ζητήματα να επιλύσει, προκειμένου να ανταποκριθεί στο όραμα των ιδρυτών της και να επιτύχει συνολικά την ευημερία των πολιτών της. Μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες όμως, ο ρόλος της πατρίδας μας μέσα στην Ευρώπη παραμένει σπουδαίος και ενωτικός» τονίζει ο κ. Δήμας.

Ο πρώην επίτροπος υποστηρίζει πως η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δεν εξυπηρετεί τα παραπάνω, αλλά, όπως εκτιμά, πρόκειται για μια βιαστική, πρακτικά προβληματική επιλογή που δημιουργεί διχαστικά διλήμματα στους πολίτες.

«Είχα την ελπίδα ότι θα επικρατούσαν ψυχραιμότερες σκέψεις. Αφού όμως η τελική επιλογή της Κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τότε ανεπιφύλακτα η ψήφος πρέπει να είναι ναι. “Ναι” στην Ελλάδα, “ναι” στην Ευρώπη, “ναι” στο ευρώ», καταλήγει ο κ. Δήμας.

Ρoή Ειδήσεων