ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα: Είναι ο Τσίπρας ο νέος Αλιέντε;

Δημοψήφισμα: Είναι ο Τσίπρας ο νέος Αλιέντε;

Ενόσω διαρκεί η απίστευτη προπαγάνδα των διαπλεκόμενων καναλιών που βυσσοδομούν ενάντια στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα από την ώρα που ανακοίνωσε την προσφυγή στο Δημοψήφισμα, μια σειρά φημών και σεναρίων ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σειρά φημών και σεναρίων ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην πολιτική ζωή της χώρας

Νωρίς χθες το απόγευμα τα ΜΜΕ διοχέτευαν πληροφορίες για μεγάλο πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι ο Π. Καμμένος πρόβαλλε σοβαρές ενστάσεις σε ενδεχόμενη περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ επιπλέον, επιβαρύνοντας τις προσπάθειες συνεννόησης με τους δανειστές.

Ακόμα, άλλοι κύκλοι, έκαναν λόγο για δραματική διαμάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου να ωθούν τον πρωθυπουργό να αποδεχτεί ως έχει την πρόταση Γιούνκερ και να υπογράψει αβλεπί τη συμφωνία, ενώ ταυτόχρονα το πολιτικό επιτελείο τον καλεί να μην πάρει πίσω το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Αυτές ωστόσο οι φήμες που διαδίδονται αστραπιαία και μεταφράζονται σε αρθρογραφία έγκυρων sites (!) μοιάζουν "παιδική χαρά" μπροστά στη σεναριολογία που διακινείται από πηγές διακείμενες σε ευρωπαϊκούς και εγχώριους κύκλους.

Συγκεκριμένα, αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πριν το Δημοψήφισμα, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τα σχέδια Δημοκρατικής εκτροπής που απεργάζονται ξένα και ντόπια κέντρα.

Το σενάριο αυτό εμπλέκει ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ,Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος υποτίθεται ότι θα καλέσει σήμερα τους πολιτικούς υπουργούς για "να βγεί η χώρα από την ταπείνωση και το αδιέξοδο"!

Μιλώντας με πολιτικούς παράγοντες, στους οποίους θέσαμε τα πρωτοφανή σενάρια που διακινούνται στο παρασκήνιο, η εκτίμηση τους ήταν ότι "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πλέον τίποτα, οι πιέσεις στην κυβέρνηση και προφανώς και στον πρωθυπουργό από εγχώριους και κυρίως ξένους κύκλους είναι αφόρητες"...

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο συνομιλητής μας σημείωσε ότι "μια ανατροπή της κυβέρνησης και του εκλεγμένου πρωθυπουργού, θα συνιστά μια παραδειγματική τιμωρία σε όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.

Θα έχουμε ένα παγκόσμιο πολιτικό επεισόδιο που θα μείνει για πάντα στην Ιστορία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μοιάζει το 2015 με τον Σαλβατόρ Αλιέντε που ανατράπηκε το 1973 στη Χιλή"!

Σχετικές ειδήσεις