ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα-Ρωσία: Η ΕΕ οφείλει να σεβαστεί την ετυμηγορία των Ελλήνων

Δημοψήφισμα-Ρωσία: Η ΕΕ οφείλει να σεβαστεί την ετυμηγορία των Ελλήνων

Να σεβαστεί την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών, όποια κι αν είναι αυτή, καλεί την ΕΕ ο Βλαντιμίρ Τσιζόφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24, ο Τσιζόφ ισχυρίστηκε ότι «νομίζω ότι εδώ υπάρχει ένα στοιχείο σύγχυσης. Όλοι κατανοούν με κάποιο τρόπο ότι να τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος, δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά κράτη, γι’ αυτό και μετά την πρώτη αντίδραση, την τόσο αυθόρμητη, ότι το δημοψήφισμα δεν θα έχει νομική ισχύ, ακολουθούν πιο ισορροπημένες δηλώσεις ότι η ΕΕ θα σεβαστεί κάθε επιλογή του ελληνικού λαού.

Πάντως αυτό δεν εμποδίζει ορισμένους πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ να εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα ως προς το ζήτημα αποδοχής των απαιτήσεων των δανειστών».

Κατά το Ρώσο αξιωματούχο, δεν απειλείται έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς η ΕΕ δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. «Κατά πρώτον τέτοια διαδικασία, τέτοια προοπτική ποτέ δεν είχε διαμορφωθεί στην ΕΕ και κατά δεύτερον, το γεγονός αυτό θα συνιστούσε προηγούμενο για άλλες χώρες, τη στιγμή που δεν είναι μόνο η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει χρηματοπιστωτικά προβλήματα στη σημερινή ΕΕ», είπε ο κ. Τσιζόφ στο δίκτυο «Russia-24».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων