Δημοψήφισμα 2015: «Ένα περήφανο "Όχι" θα αποτελέσει όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού»

Newsroom Newsroom

Δημοψήφισμα 2015: «Ένα περήφανο "Όχι" θα αποτελέσει όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού»

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί, εφόσον η κυβέρνηση έχει πρόταση, δεν τη θέτει σε δημοψήφισμα και αντί αυτής θέτει την πρόταση των θεσμών, την οποία έχουν ήδη αποσύρει, ο Τάσος Κορωνάκης απάντησε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε προ τελεσιγράφου και πρόσθεσε: «εμείς λοιπόν δεν κάναμε ότι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι, να τάξουμε Ζάππειο και να βρεθεί η ελληνική κοινωνία με μνημόνιο.

Εμείς είπαμε αυτή την πρόταση δεν μπορούμε να την υπογράψουμε, αλλά επειδή είναι τελεσίγραφο, θα τη βάλουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

«Τι νόημα θα είχε να βάζαμε τη δική μας πρόταση; Θα μας έλεγαν ότι εμείς σας δίνουμε τελεσίγραφο κι εσείς βάζετε την πρότασή σας, είστε εκτός τόπου και χρόνου.

Εμείς έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, ήμασταν σίγουροι ότι η δική μας πρόταση έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού, δεν θα υπήρχε λόγος να τη βάλουμε σε δημοψήφισμα» είπε ο κ. Κορωνάκης στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84.

«Μας δίνουν μία πρόταση που έχει αξιολόγηση κάθε μήνα, δηλαδή κυνήγι της δόσης κάθε μήνα, δηλαδή έλεγχο αν στην ύφεση που έχουν επιβάλει με την οικονομική ασφυξία που έχει η χώρα τους τελευταίους πέντε μήνες ως μέτρο πίεσης για να υπογράψουμε, θα μπορέσει να ανταποκριθεί η ελληνική κοινωνία και να πάμε σε ένα μήνα στην επόμενη δόση και να μας πουν δεν πιάσατε τον στόχο ξαναπάρτε κι άλλα μέτρα.

Αυτό το παιχνίδι έχει τελειώσει για μας κι εμείς είπαμε πολύ καθαρά ότι σ' αυτή τη λογική δεν μπαίνουμε γιατί όλες οι προτάσεις των θεσμών είχαν αυτή τη λογική, τη λογική των μνημονίων. Αυτή τη λογική λοιπόν την βάζουμε σε δημοψήφισμα. Εάν ο λαός θέλει να παλινορθωθεί, η πολιτική των μνημονίων και το πολιτικό τους δυναμικό, ας το κάνει» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δείτε ποιοι είναι σήμερα που υποστηρίζουν το "Ναι". Όσοι έφτασαν τη χώρα εδώ: Μητσοτάκης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σημίτης όλοι» επισήμανε ο κ. Κορωνάκης στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «όσοι υποστηρίζουν σήμερα το "Ναι", σε συνεργασία με όσους το υποστηρίζουν το "Ναι" από την Ευρώπη, με την κ. Μέρκελ, τον κ. Σόιμπλε, τον κ. Ντάισελμπλουμ, τον κ. Σουλτς, αυτοί το δημιούργησαν το χρέος και σήμερα έρχονται και μας λένε να ψηφίσουμε ξανά "Ναι" σε όλα».

Ο κ. Κορωνάκης είπε ότι ένα περήφανο «Όχι» θα αποτελέσει όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού «για να πάει τις επόμενες ημέρες και να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα μια συμφωνία με τους καλύτερους όρους, δεδομένων των συνθηκών αλλά μια συμφωνία που θα δίνει μια κάποια προοπτική για τον ελληνικό λαό».

«Ο κόσμος χρειάζεται να κρατήσει τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία του. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε διλλήματα διχασμού -και όλοι καταλαβαίνουν τη συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Η δήλωση της κ. Λανγκάρντ ότι το πρόβλημα δεν είναι το πρόγραμμα, αλλά είναι η κυβέρνηση είναι ενδεικτική. Εμείς απλά ζητάμε από τον λαό να μην αφήσει την κ. Λανγκάρντ και την κ. Μέρκελ να ορίσουν την κυβέρνηση του και την πολιτική που θα εφαρμόζεται εδώ τα επόμενα χρόνια» κατέληξε ο κ. Κορωνάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved