ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα: Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης υπέρ του «Όχι» στην Ιταλία

Δημοψήφισμα: Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης υπέρ του «Όχι» στην Ιταλία

Σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις προς στήριξη του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σε πενήντα διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας, με πρωτοβουλία κινημάτων της αριστεράς, συνδικάτων, των κομμάτων Αριστερά και Ελευθερία, Κομμουνιστική Επανίδρυση και «λίστα Τσίπρα».

Στην Ρώμη πρόκειται ξεκίνησε λαμπαδηφορία αλληλεγγύης, στο Παλέρμο της Σικελίας μόλις ολοκληρώθηκε κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, στην Βερόνα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδήλωση στην πλατεία «Ντεϊ Σινιόρι», ενώ στην Βενετία έχει οργανωθεί καθιστική διαμαρτυρία για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μπροστά στην έδρα της δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Δημόσιες συζητήσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης των Ιταλών πολιτών σχετικά με τα αποτελέσματα της πενταετούς λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα, πρόκειται να οργανωθούν επίσης αύριο και την Κυριακή.

Παράλληλα, ο φετινός νικητής του γνωστού και έγκυρου ιταλικού λογοτεχνικού βραβείου Strega, Νικόλα Λατζόια, θέλησε να αφιερώσει την διάκρισή του «στην Ελλάδα που αντιστέκεται στην λιτότητα».

«Θεωρώ τις τοποθετήσεις της κυρίας Μέρκελ βλασφημία. Έχουμε μετατρέψει την Ευρώπη σε οχυρό, σε ένα βασίλειο της λιτότητας. Λυπάμαι και ντρέπομαι που δεν δείχνουμε την πρέπουσα αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ιταλός συγγραφέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων