ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία (video)

Τσίπρας: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία (video)

Ένα ακόμη σαφές μήνυμα Δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και ενότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον ελληνικό λαό - αφού παραμερίσει «τις σειρήνες της τρομοκρατίας που οργιάζουν» - να κάνει το ίδιο με ένα βροντερό και περήφανο «όχι», τόσο εναντίον «τρομοκρατών και δανειστών», όσο και κατά του διχασμού, στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία, ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα είμαστε οι νικητές. Στείλαμε μήνυμα αξιοπρέπειας στην Ευρώπη, γιατί δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να είμαστε ίσοι. Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφτασε με τα πόδια από το Μαξίμου στην πλατεία Συντάγματος, με χιλιάδες κόσμου να τον επευφημεί.

«Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε. Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση, είναι διέξοδος. Σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Γιορτάζουμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς. Η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα», συμπλήρωσε, σε μια ηγετική ομιλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Στον τόπο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, δίνουμε μία ευκαιρία στην Ευρώπη να επιστρέψει στη Δημοκρατία. Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στον κόσμο».

Αφού σημείωσε, δε, πως «κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ζωή, την ελπίδα. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς. Θέλουμε να είμαστε ίσοι στην Ευρώπη», ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στους τεχνοκράτες: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό γεωγραφικό της χώρο. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Θέλουν να ξαναρπάξουν την Ευρώπη. Εμείς όμως αψηφούμε το κρεσέντο της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα!».

Απευθυνόμενος στο λαό, όσον αφορά στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο Τσίπρας σημείωσε: «Όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια σε εσάς, εδώ στην πλατεία Συντάγματος. Σας καλώ να ξαναγράψουμε ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας, σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο "όχι" στα τελεσίγραφα, να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν και τη Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, να πούμε και ένα απόλυτο όχι στο διχασμό. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Σας καλώ να παραμερίσετε τις σειρήνες της τρομοκρατίας που οργιάζουν και να αποφασίσετε με ηρεμία και αποφασιστικότητα. Με το νου και την καρδιά. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του τόπου ήταν οι σελίδες τόλμης και αρετής. Το "όχι" θα γράψει ιστορία. Η Ελλάδα στην Ευρώπη της ελευθερίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σχετικές ειδήσεις