ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015 - Τσίπρας: Τη Δευτέρα η χώρα θα είναι κομμάτι της Ευρώπης

Δημοψήφισμα 2015 - Τσίπρας: Τη Δευτέρα η χώρα θα είναι κομμάτι της Ευρώπης

Σαφές μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, ότι την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος, η Ελλάδα θα παραμείνει κομμάτι της Ευρώπης, έστειλε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απεύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό λαό να πει ένα μεγάλο «όχι» στο τελεσίγραφο των δανειστών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Real News», εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους καλεί τους Έλληνες να πουν το «όχι», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δανειστές - τοκογλύφους.

«Η πρόταση των δανειστών δεν περιείχε μόνο σκληρότατα μέτρα λιτότητας, αλλά ταυτόχρονα οι προβλέψεις για τη χρηματοδότηση ήταν απολύτως ανεπαρκής, ενώ δεν υπήρχε καμία δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους» είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «όλα αυτά θα σήμαιναν εμβάθυνση της μνονιακής λιτότητας και συνέχιση του καθοδικού σπιράλ και της απόλυτης αβεβαιότητας για την έξοδο από την κρίση».

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσίπρας κατάστησε σαφές, για άλλη μία φορά, ότι αυτή τη καταστροφική, όπως χαρακτήρισε, συνταγή είναι αδύνατον να τη δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ερωτηθείς, τι πρέπει να γίνει με τους εταίρους τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, τόνισε πως «τη Δευτέρα η χώρα θα είναι κομμάτι της Ευρώπης και της Ευρωζώνης».

«Με μία νίκη του ''όχι'' θα έχει ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ώστε να επιτύχουμε συντομότατα μία συμφωνία που θα σηματοδοτεί το έλος της αβεβαιότητας και την έξοδο από την κρίση» είπε, μεταξύ άλλων.

Απατώντας στο ερώτημα ποια είναι η πολιτική πρόβλεψη εκτίμησε ότι οι κινδυνολόγοι θα διαψευσθούν.

«Η μεγάλη νίκη του ''όχι'' θα σημαίνει την αρχή μιας νέας εποχής όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, όπως ακριβώς και το δημοψήφισμα άνοιξε νέες προοπτικές δημοκρατίας σε ολόκληρη την ήπειρο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τέλος στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους δανειστές έκλεισε λέγοντας:

«Η δημοκρατία έχει ήδη κερδίσει κόντρα στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σχετικές ειδήσεις