ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό - Τσίπρας: Συνεχίζουμε, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα!

Αποκλειστικό - Τσίπρας: Συνεχίζουμε, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένος απ’ τη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στην πλατεία Συντάγματος, όπως τόνισε σε συνεργάτες του μετά τη συγκέντρωση.

Τα σχέδια του πρωθυπουργού μετά την Κυριακή – Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου αργά το βράδυ της Παρασκευής (3/7) ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τον ενθουσιασμό του απ’ το μέγεθος και το πάθος της συγκέντρωσης. Υπογράμμισε, πως «θύμισε παλιές, καλές, μαζικές συγκεντρώσεις». Εξήρε τον ενθουσιώδη παλμό της, το μέγα πάθος των συγκεντρωμένων και εξέφρασε την εκτίμηση, ότι «την Κυριακή θα κερδίσουμε σίγουρα».

Κουρασμένος αλλά και πολύ ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγή μας απ’ το Μαξίμου, σε συζήτηση για την περαιτέρω στρατηγική του εξέφρασε, κατέθεσε, μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, που δείχνει πολλά αλλά και ανατρέπει μια αίσθηση που έτεινε να παγιωθεί τις τελευταίες μέρες.

  • «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής, συνεχίζουμε. Πιστεύω ότι το ΟΧΙ θα κερδίσει, αλλά ανεξάρτητα απ’ αυτό δίνουμε συνέχεια στην προσπάθειά μας, άλλωστε είμαστε ήδη ηθικά και πολιτικά νικητές, τόνισε.

Όπως μας επεσήμανε η ίδια πηγή, αυτό οριοθετεί μια νέα στρατηγική του Αλ. Τσίπρα, σε σύγκριση με την εκτίμηση που είχε σχηματιστεί, σύμφωνα με την οποία αν κερδίσει το ΝΑΙ, τότε θα παραιτηθεί.

Πάντα κατά την προαναφερθείσα πηγή, ο πρωθυπουργός δεν θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια περιπέτεια νέων εκλογών σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη. Διότι μια παραίτηση της κυβέρνησης και με δεδομένη τη θέση ότι δεν συναινεί σε μια κυβέρνηση μαριονέτα απ’ αυτή τη Βουλή (όπως αποκαλύψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, σε αναφορά μάλιστα σε σχετική πρόταση που μεταφέρθηκε στον Αλέξη, για μια κυβέρνηση «οικουμενική» και μάλιστα με τον ίδιο πρωθυπουργό), τότε αναπόφευκτα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Εκλογές όμως που θα ήταν καταστροφικές, με δεδομένη την οριακή, κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Συνεπώς ακόμα κι αν επικρατήσει το ΝΑΙ, ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού είναι να παραμείνει στη θέση του, έστω κι αν έχει δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί την επιλογή του ελληνικού λαού.

Θα ψηφιστεί η κακή συμφωνία, αφού αυτή θα είναι η επιλογή της πλειοψηφίας του λαού και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα παλέψει με κάθε τρόπο να τη βελτιώσει μέσω των εφαρμοστικών νόμων που θα πρέπει να έρθουν, σε υλοποίησή της.

Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση θα ανακύψουν άλλα προβλήματα, όπως –για παράδειγμα- πόσο θα είναι εύκολο να περάσουν εφαρμοστικοί νόμοι που θα είναι εκτός πλαισίου των ορίων της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛΛ.

Αλλά ένα τέτοιο ζήτημα μάλλον θα αντιμετωπιστεί όταν προκύψει…

Και βέβαια αναφερόμαστε σε ένα σενάριο το οποίο ο Αλ. Τσίπρας τονίζει ότι το συζητά υποθετικά, αφού είναι βέβαιος για την υπερψήφιση του ΟΧΙ…

Σχετικές ειδήσεις