ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015: Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ αύριο στο Παρίσι

Δημοψήφισμα 2015: Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ αύριο στο Παρίσι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θα συναντηθούν αύριο το βράδυ στο Παρίσι.

Εξελίξεις στην Ευρώπη δρομολογεί το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, επίκειται αύριο το βράδυ στο Παρίσι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, προκειμένου οι δύο ηγέτες να αποτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Η συνάντηση αυτή στο Μέγαρο των Ηλυσίων "εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για να συμβάλουν σε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα", αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Οι συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο από τις 18.30 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδος) και κατά τη διάρκεια του δείπνου θα έχουν ως θέμα την κοινή αποτίμηση της κατάστασης μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και τη συνέχιση της στενής γαλλο-γερμανικής συνεργασίας για το θέμα», επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζέιμπερτ.

Το δημοσίευμα της Journal du Dimanche που αποκάλυπτε την πληροφορία πως ο Γάλλος πρόεδρος θα αναλάμβανε πρωτοβουλίες για το ελληνικό ζήτημα με το που θα έκλειναν οι κάλπες του δημοψηφίσματος, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.

Σχετικές ειδήσεις