ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 - Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθεια για βιώσιμη συμφωνία

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 - Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθεια για βιώσιμη συμφωνία

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φθάσει σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους θεσμούς, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.

«Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προοπτική μιας βιώσιμης λύσης», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του κόμματος, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες προς τους εταίρους και να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για συμφωνία εντός 48 ωρών.

«Δεδομένη και σεβαστή η ετυμηγορία του ελληνικού λαού», σχολίασε ακολούθως η κα Γεννηματά για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανεξάρτητα αν ψήφισαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ, επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ και προσδοκούν μια λυτρωτική λύση.

«Έχουμε χρέος να είμαστε και είμαστε ενωμένοι, για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που έχουμε μπροστά μας. Η χώρα πρέπει να βγει από το αδιέξοδο που οδηγήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και με ευθύνη των ακραίων δυνάμεων της Ευρώπης», συμπλήρωσε, για να καταλήξει:

«Τώρα είναι η ώρα του πρωθυπουργού, να κάνει πράξη τη δέσμευση του για συμφωνία εντός 48 ωρών. Να ξεπεραστεί η ασφυξία, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια. Να ομαλοποιηθεί άμεσα η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική ζωή στη χώρα. Ο κ. πρωθυπουργός οφείλει σήμερα, τώρα, να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς τους εταίρους μας, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», αφού υπογράμμισε ότι «ο χρόνος μετράει αντίστροφα, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν μπορούν άλλο να υποφέρουν καθώς έχουν δικαίωμα στην ελπίδα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων