ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Δημοψηφίσματος 2015: Απόψε το ραντεβού Μέρκελ - Ολάντ για την Ελλάδα

Αποτελέσματα Δημοψηφίσματος 2015: Απόψε το ραντεβού Μέρκελ - Ολάντ για την Ελλάδα

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και επαφών στην Ευρώπη, για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Αμέσως μετά την ελληνική ετυμηγορία που έδωσε συντριπτική νίκη στο «όχι», ανακοινώθηκε επισήμως ότι τη Δευτέρα, κιόλας, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν στο Παρίσι για το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελιζέ ο Ολάντ και η Μέρκελ θα συναντηθούν στις 19.30 (ώρα Ελλάδας).

«Η συνάντηση είναι μέρος της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο ύφος και η ενημέρωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφεν Ζάιμπερτ που τόνισε πως η συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ θα πραγματοποιηθεί ώστε οι δύο ηγέτες να έχουν «κοινή εκτίμηση» όσον αφορά στην κατάσταση που θα διαμορφωθεί έπειτα από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τις προτάσεις των Θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες για το θέμα της Ελλάδας ζητώντας τη σύγκληση συνόδου κορυφής της ευρωζώνης την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας.

"Και οι δύο συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των ελλήνων πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Η καγκελάριος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της σύγκλησης συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ την Τρίτη" και διατύπωσαν το αίτημα αυτό προς τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Σχετικές ειδήσεις