ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ο Πούτιν στηρίζει την Ελλάδα

Λαφαζάνης: Ο Πούτιν στηρίζει την Ελλάδα

Στη χθεσινή (06/07/2015) παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αναφέρθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο MEGA, αποκαλύπτοντας ότι μετέβη ώστε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν που ακολούθησε.

Όπως εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης, το τηλεφωνικό ραντεβού ήταν κανονισμένο πριν το δημοψήφισμα, σε αυτό εκφράστηκε η στήριξη του προέδρου της Ρώσικης Ομοσπονδίας προς την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, ενώ η ατζέντα του αφορούσε αφενός σε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις Ελλάδας - Ρωσίας, καθώς και στο δημοψήφισμα.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης πρόσθεσε σχετικά ότι ο Ρώσος Πρόεδρος στηρίζει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

«Δεν ακολουθεί την πολιτική των δανειστών, θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία, η οποία να είναι θετική για την αναπτυξιακή της πολιτική», υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από μια τρίτη χώρα, εκτός Ευρωζώνης «όταν βρισκόμαστε σε μια χρηματοδότηση Ευρωζωνική».

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε: «Είναι πιθανόν όμως να έχουμε όφελος ως χώρα και ως κοινωνία από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Και εδώ κάνουμε μια καλή προσπάθεια στην οποία βρίσκεται και ο αγωγός».

Σχετικές ειδήσεις