ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής και Eurogroup - Ξέσπασε ο Γιούνκερ: Ο Σουλτς δεν είναι λακές κανενός

Σύνοδος Κορυφής και Eurogroup - Ξέσπασε ο Γιούνκερ: Ο Σουλτς δεν είναι λακές κανενός

«Δεν θα επιτρέψω να με φιμώσουν» δήλωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δείχνοντας το ρόλο των γερμανικών μίντια.

Πρόσθεσε δε ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι «χάρτινος τίγρης» και ο πρόεδρός του Μάρτιν Σουλτς «δεν είναι λακές κανενός».

«Διαβάζω στον γερμανικό τύπο ότι "ο Γιούνκερ κρύβεται". Αλλά να μην χαίρεστε πολλοί, εκ των προτέρων», δήλωσε και πρόσθεσε: «Για το ελληνικό δημοψήφισμα δεν είπα τίποτα ούτε την Κυριακή το βράδυ, ούτε χθες, γιατί μερικές φορές πρέπει να γίνεται αυτό, δηλαδή πρέπει να σκεφτόμαστε πριν πάρουμε το λόγο....και αυτό αφορά και όσους φωνάζουν εδω πέρα. Όχι δεν κρύβομαι. Θα μιλήσω για πρώτη φορά για το ελληνικό ζήτημα εδώ, γιατί εδώ είναι ο χώρος της δημοκρατίας. Εδώ πρέπει να λογοδοτήσω και να σας παρουσιάσω την άποψή μου λέγοντας το εξής: Ορισμένοι θα ήθελαν να είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα πολιτικό όργανο και να εκφράζεται πολιτικά, ενώ άλλοι θέλουν να αποτελείται από ουδέτερους υπαλλήλους υψηλού επιπέδου».

«Δεν είμαι ουδέτερος υπάλληλος υψηλού επιπέδου. Είμαι πολιτικός. Και το βρίσκω περίεργο ότι για τα θέματα της Ελλάδας και του μέλλοντος της ευρωζώνης, όλοι μπορούν να μιλάνε λέγοντας τη γνώμη τους και όχι ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Δεν θα επιτρέψω να με φιμώσουν» υπογράμμισε και στρεφόμενος προς τον πρόεδρο Σουλτς που προέδρευε της Ολομέλειας πρόσθεσε :«Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον κ. Σουλτς».

«Τι θέλουμε από τον πρόεδρο του ΕΚ να μιλάει μέσα στο Συμβούλιο και όταν βγαίνει να μην ξαναμιλάει έως ότου ξαναμπεί στο Συμβούλιο; Το ΕΚ δεν είναι χάρτινος τίγρης. Ασχολείται με τα θέματα της Ευρώπης και μεταξύ των συνεδριάσεων του Συμβουλίου, όπου συχνά παρεμβαίνει, ακόμα και εάν δεν έχει σαφή εντολή, ορισμένες φορές διευκρινίζει, το ΕΚ δεν είναι χάρτινος τίγρης και ο πρόεδρός του δεν είναι λακές κανενός, μπορεί να μιλάει», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων