ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής – Λιου: Παραινέσεις στις δύο πλευρές - Βιωσιμότητα χρέους και μεταρρυθμίσεις

Σύνοδος Κορυφής – Λιου: Παραινέσεις στις δύο πλευρές - Βιωσιμότητα χρέους και μεταρρυθμίσεις

Έμμεση προτροπή στους Ευρωπαίους εταίρους να εξετάσουν το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους στην τελική συμφωνία, έκανε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Όπως τόνισε ο κ. Λιου «για να οικοδομηθεί ξανά κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και εταίρων χρειάζεται να επιδειχθεί βούληση για μεταρρυθμίσεις από τη μία πλευρά κι από την άλλη να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιού δήλωσε μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη ων συνομιλιών στις Βρυξέλλες και ότι έχει ενθαρρυνθεί από τις πληροφορίες για την επίτευξη κάποιας προόδου. Ωστόσο, είναι σαφές ότι απαιτείται επιπλέον προσπάθεια, επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του.

Ο Τζακ Λιου υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει κάνει ουσιαστικές κινήσεις και έχει επιδείξει την πολιτική βούληση για την εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι απαιτείται ευελιξία από όλες τις πλευρές.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι η επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης απαιτεί να δειχθεί ότι ένα πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί και ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Ο Τζακ Λιου τονίζει ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και τις παγκόσμιας οικονομίας όλες οι πλευρές να επιτύχουν ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα που θα θέσει την Ελλάδα στον δρόμο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ενός βιώσιμου χρέους και της ανάπτυξης στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων