ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Βερολίνο: «Καλός συμβιβασμός» η συμφωνία με την Αθήνα

Συμφωνία - Βερολίνο: «Καλός συμβιβασμός» η συμφωνία με την Αθήνα

«Καλό συμβιβασμό» με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα χαρακτήρισε τη συμφωνία των Βρυξελλών ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μπούντεσταγκ θα δώσει εξουσιοδότηση, εφόσον προηγουμένως εγκρίνει τη συμφωνία η ελληνική Βουλή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και την πρόταση περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε ότι υπήρξε συνεργασία με την καγκελάριο Μέρκελ και διευκρίνισε ότι η προσωρινή έξοδος αφορούσε μία υπόθεση εργασίας για την περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία και μόνο εφόσον θα συμφωνούσε σε αυτό η Ελλάδα.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα μπορούσε να συγκληθεί το γερμανικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση για τη συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μπούντεστανγκ Νόρμπερ Λάμερτ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα «ναι» της ελληνικής Βουλής για τα μεταρρυθμιστικά μέτρα αποτελεί προϋπόθεση για να δώσει η γερμανική Βουλή την εξουσιοδότησή της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε ήδη ξεκαθαρίσει κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα Κοινοβούλια.

«Τα θετικά υπερίσχυσαν των αρνητικών. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας» σημείωσε μετά τη λήξη της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης η Άνγκελα Μέρκελ.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη συμφωνία

Σχετικές ειδήσεις