ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστερή Πλατφόρμα: Nα χρησιμοποιηθούν τα 22 δισ. της ΤτΕ - Όχι σε παραίτηση και στην ψήφιση μέτρων

Αριστερή Πλατφόρμα: Nα χρησιμοποιηθούν τα 22 δισ. της ΤτΕ - Όχι σε παραίτηση και στην ψήφιση μέτρων

«Όχι σε παραίτηση, όχι στη ψήφιση των μέτρων και σε παράδοση της κοινοβουλευτικής έδρας», αποφάσισαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα του κόμματος, στη συγκέντρωση που έκαναν αργά το βράδυ της Τρίτης (14/7) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε την πρότασή του για Εθνικό νόμισμα.

«Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα» φέρεται να δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμφωνία και κάλεσε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την πάρουν πίσω.

Την γραμμή Λαφαζάνη ακολούθησε και ο Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο υποταγής, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που μετατρέπει τη χώρα σε μόνιμη αποικία χρέους υπό τη γερμανική κηδεμονία».

«Έστω και τώρα, πρέπει να απορριφθεί από την κυβέρνηση και να προχωρήσουμε σε εναλλακτικούς δρόμους με τη λαϊκή στήριξη», είπε.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Κώστας Ήσυχος, Νίκος Χουντής, αλλά και άλλα στελέχη που δεν είναι βουλευτές, όπως ο Βασίλης Πριμηκύρης.

Σχετικές ειδήσεις