ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: «Δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία εκτός αν….»

Βαρουφάκης: «Δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία εκτός αν….»

Ιδιαίτερα αιχμηρή κριτική στο κείμενο της συμφωνίας που θα φέρει η κυβέρνηση στηΒουλή, ως αποτέλεσμα της μαραθώνιας και σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, στην τελευταίαΣύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, άσκησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζονταςπως στόχος των δανειστών είναι η υποταγή και η γελοιοποίηση της κυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή του ThePressProject, χαρακτήρισε γελοίο και χωρίς οικονομική βάση για ανάπτυξη το επίμαχο κείμενο, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως θα το καταψηφίσει, ωστόσο δεν παρέλειψε να αφήσει ένα παραθυράκι ανοιχτό.

«Η άποψη μου για τη Σύνοδο είναι ότι αποτελεί κατάφωρο πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΕ, στην ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διαβάζοντας το κείμενο, δεν πίστευα στα μάτια μου για το πώς οι ηγέτες, κατάφεραν σε τόσο πολύ μικρό διάστημα να καταφέρουν ένα τέτοιο πλήγμα στην Ευρώπη. Είναι ένα γελοίο κείμενο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως: «Δεν έχει καμία οικονομική βάση για ανάκαμψη της οικονομίας. Στόχος είναι η υποταγή της κυβέρνηση, η γελοιοποίηση της. Κάθε θέμα που έθεσε η κυβέρνηση το αρνήθηκαν και είναι σαν να έχουν συγγράψει ένα κείμενο για να μας εξευτελίσουν στη λάσπη. Να κάνουμε μία δήλωση μετάνοιας για κάθε τι έχουμε πει μέχρι στιγμής».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού ξεκαθάρισε, δε, τη στάση που θα κρατήσει στη διαδικασία στην Βουλή, διευκρίνισε πως δεν έχει προλάβει να διαβάσει ακόμα ολόκληρο το κείμενο.

«Δεν θα το ψηφίσω, εκτός αν υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις που θα με κάνουν να το σκεφτώ. Θα το συζητήσω με τους συντρόφους, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρα. Έχω μια ηθική υποχρέωση να μην βιαστώ. Χρειάζεται ψυχραιμία», κατέληξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις