ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στην ΕΡΤ: Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον Βαρουφάκη

Τσίπρας στην ΕΡΤ: Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον Βαρουφάκη

Για τη σχέση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του πρώην υπουργού παραδεχόμενος εντούτοις ότι μπορεί να έγιναν και λάθη.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών και για τη σχέση που διατηρούν μετά την παράιτησή του.

Με τον Γιάνη Βαρουφάκη διατηρώ εξαιρετικές σχέσεις ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, διότι «εκτιμώ τον έντιμο χαρακτήρα του. Μπορεί να έκανε λάθη αλλά τα λάθη τα χρεώνομαι εγώ» είπε ο πρωθυπουργός.

«Τα λάθη της διαπραγμάτευσης τα χρεώνομαι εγώ. Ο Βαρουφάκης έδωσε ισχυρή δύναμη στη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Ο κ. Βαρουφάκης είναι εξαιρετικός οικονομολόγος, ευφυής και ξέρει καλύτερα την επιστήμη του από τους Ευρωπαίους. Εκτιμώ το έντιμο του χαρακτήρα του. Είναι ανοησίες τα όσα ακούγονται περί δόλου. Υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά του και το διαζύγιο ήταν συναινετικό. Το να είσαι καλός οικονομολόγος, δεν σημαίνει ότι είσαι και καλός πολιτικός. Όλοι μας κρινόμαστε όχι μόνο για αυτά που κάνουμε σήμερα, αλλά και για όσα θα κάνουμε και στο μέλλον. Αν χρειαστεί να τον συμβουλευτώ, θα το κάνω. Είναι εξαιρετικός οικονομολόγος και ακόμη και για την απουσία του στην Αίγινα, έστειλε επιστολή. Αν πιστεύετε ότι η στάση των δανειστών επηρεάστηκε από την συμπεριφορά ενός ΥΠΟΙΚ, νομίζω ότι γελιέστε. Το σχέδιο των Ευρωπαίων ήταν πολιτικό και είχε βαθύτερο στόχο και κόστος», είπε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις