ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: «Το νομοσχέδιο είναι ψήφος για να υπάρξει ελπίδα»

Σκουρλέτης: «Το νομοσχέδιο είναι ψήφος για να υπάρξει ελπίδα»

Ψήφος για να υπάρξει ελπίδα το επόμενο διάστημα, χαρακτήρισε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα, μίλησε για ιδιότυπη συνθηκολόγηση του πρωθυπουργού απέναντι σε εκβιασμούς για να αποτραπεί μια ανθρώπινη τραγωδία ενώ επιτέθηκε στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε στον οποίο καταλόγισε σχέδιο ταπείνωσης του ελληνικού λαού και επιβολής στην Ευρώπη μιας γερμανικής ολιγαρχίας.
«Ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε μια ιδιότυπη συνθηκολόγηση κάτω από άγριους εκβιασμούς, έχοντας πλήρη συνείδηση τι υπογράφει και θέλοντας να αποφύγει για τη χώρα μια πραγματική μαζική ανθρώπινη τραγωδία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, ενώ αναφερόμενος στις πιέσεις που άσκησε ο κ. Σόιμπλε σημείωσε: «Ο κ. Σόιμπλε είχε ένα φανερό ορατό σχέδιο. Το σχέδιό του ήταν η πλήρης ταπείνωση του ελληνικού λαού, να βγάλει από τη μέση τον έλληνα πρωθυπουργό. Είχε στόχευση να επιβληθεί μια αντίληψη απόλυτα ελεγχόμενης αυταρχικής Ευρώπης. Ο κ. Σόιμπλε, φάνηκε ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο γερμανικής ολιγαρχίας, που θέλει να επιβληθεί στους λαούς. Αυτή όμως η Ευρώπη, δεν είναι των λαών, της αλληλεγγύης, δεν είναι για όσους οραματίστηκαν και έδωσαν αγώνες σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτή η Ευρώπη που καρκινοβατεί, δεν έχει μέλλον. Με αφορμή το ανάστημα που σήκωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, αυτή η μικρή χώρα, αυτός ο ελληνικός λαός, άνοιξε επιτέλους μια συζήτηση που δεν είχε ανοίξει ποτέ».
Και ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε λέγοντας: «Το δημοψήφισμα που όλοι κατακρίνετε, η συζήτηση που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μια εγγραφή. Η Ευρώπη παραμένει πεδίο ταξικών συγκρούσεων κανείς αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί. Μας αναγνωρίζει ο λαός ότι δεν είχαμε άλλη λύση από το να φέρουμε για να υπογράψουμε τη συμφωνία. Είναι ένα καλύτερο σχέδιο από το σχέδιο Γιούνκερ, είναι ένα πακέτο που εξασφαλίζει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα».
Ακόμα, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε με έμφαση ότι «η Δημοκρατία, δεν θα επιτρέψει στους νεοναζί, στο έδαφος μιας επώδυνης αλλά αναγκαστικής συμφωνίας να σηκώσουν κεφάλι», ενώ κατέληξε λέγοντας:
«Ο καθένας βουλευτής ψηφίζει με βάσει τη συνείδησή του. Κάτι τέτοιες στιγμές, αποκτά πραγματικές διαστάσεις η ψήφος του. Ο καθένας, με το χέρι στη καρδιά, με αίσθηση ευθύνης να υπερψηφίσει αυτή τη συμφωνία για να υπάρχει ελπίδα το επόμενο διάστημα».

Σχετικές ειδήσεις