ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός - Καμμένος: Η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή ΚΟ

Ανασχηματισμός - Καμμένος: Η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή ΚΟ

Την άψογη συνεργασία - παρά το γεγονός ότι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους προτάσσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στέλνοντας εμμέσως και μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμφωνία που προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος.

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑΤΙ «ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΜΕ»

«Οι κυβερνητικές αλλαγές είναι θέμα του πρωθυπουργού» είπε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1, απαντώντας σε ερώτημα για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε ότι «προτεραιότητα είναι η σύναψη της συμφωνίας, ώστε να μπει σε ένα ρυθμό ανάπτυξης η χώρα» και διαχώρισε τη θέση του ως προς τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, «είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι 32 βουλευτές, είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Προσδιορίζοντας το χρόνο της εκλογικής διαδικασίας, έκανε λόγο για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, όπως δήλωσε χθες και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Ως προς την ψήφιση των προαπαιτούμενων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνέδριο του κόμματος γιατί «αυτά που ψηφίσαμε ήταν αντίθετα με αυτά για τα οποία εκλεχτήκαμε».

«Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτή τη συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό, την χαρακτήρισε «άψογη, παρά το ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» και στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στους διαφωνούντες ως προς τα ψηφισθέντα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα».

Αναφορικά με τα σενάρια περί επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, είπε ότι «αν η δραχμή θα ήταν λύση, θα τη συζήταγα» και περιέγραψε ως αδιέξοδες τις προσπάθειες εξεύρεσης πόρων προς τη χώρα από δυνάμεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας, επαναλαμβάνοντας την «αντίθεση» της αντιπολίτευσης κατά την ώρα της διαπραγμάτευσης.

«Αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού επιμείνουν οι βουλευτές και μετά τη συμφωνία θα πάμε σε εκλογές» είπε τέλος.

Σχετικές ειδήσεις