ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίζι στην Bundestag: Η γερμανική κυβέρνηση καταστρέφει την ευρωπαϊκή ιδέα

Γκίζι στην Bundestag: Η γερμανική κυβέρνηση καταστρέφει την ευρωπαϊκή ιδέα

«Κύριε Σόιμπλε, λυπάμαι, αλλά ετοιμάζεστε να καταστρέψετε την ευρωπαϊκή ιδέα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι και επανέλαβε ότι τόσο η Καγκελάριος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών και ο Αντικαγκελάριος διαπράττουντο μεγαλύτερο σφάλμα της πολιτικής τους καριέρας.

«Η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ περισσότερο από την Ελλάδα», τόνισε και πρόσθεσε ότι η Αριστερά «παραμένει αλληλέγγυα με την ελληνική κυβέρνηση». Αν ήμουν μέλος, προχθές, της ελληνικής βουλής θα ψήφιζα «ναι», για να αποτρέψω την καταστροφή των Ελλήνων, σημείωσε.

«Αυτές τις μέρες ο Καγκελάριος λεγόταν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», δήλωσε ο κ. Γκίζι και κατηγόρησε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι ήθελε να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ η 'Αγγελα Μέρκελ εμφανίστηκε πολύ αδύναμη.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Linke αναφέρθηκε ακόμη σε ένα «κούρεμα» χρέους, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο έλαβε η ίδια η Γερμανία και χαρακτήρισε την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης «αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και αντιευρωπαϊκή».

Σχετικές ειδήσεις