ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος σε Ζωή: Εκφράζετε προσωπικές σας απόψεις

Παυλόπουλος σε Ζωή: Εκφράζετε προσωπικές σας απόψεις

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις, την ώρα που διεξάγεται στη Βουλή η συνεδρίαση για την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων.

Σκληρή απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πρόεδρο της Βουλής – «Φουντώνει» το πολιτικό παιχνίδι

Με παρέμβασή του ο Προκόπης Παυλόπουλος απαντά στην Ζωή Κωνσταντοπούλου που ζήτησε να ενημερώσει τους ομολόγους του για το περιεχόμενο της επιστολής της.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν έχει τη θεσμική και πολιτική δυνατότητα να ανταποκριθεί στο αίτημά της κ. Κωνσταντοπούλου και υποστηρίζει ότι η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές απόψεις της Προέδρου.

Η πρόεδρος της Βουλής απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με την οποία επισημαίνει ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το σχετικό νομοσχέδιο "δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος απέστειλε απαντητική επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Προς την
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν’ ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας. Και τούτο διότι:

• Πρώτον, η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους.

• Δεύτερον, αλλά και αν ακόμη επρόκειτο για απόφαση του Σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του. Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς.

Σχετικές ειδήσεις