ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος: Δεν θα επιβιώναμε σε περίπτωση Grexit

Παρασκευόπουλος: Δεν θα επιβιώναμε σε περίπτωση Grexit

Τη θέση της κυβέρνησης για υπερψήφιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπερασπίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα του Κοινοβουλίου.

«Η κυβέρνηση προσπάθησε να έχει μία διαφορετική πολιτική για την Πολιτική Δικονομία», τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα φέρει το νομοσχέδιο και για τα καθυστερούμενα δάνεια.

«Προσπαθήσαμε να επιμείνουμε στις θέσεις μας. Δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τις θέσεις των θεσμών», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος παραδεχόμενος ότι στις ρυθμίσεις του προαπαιτούμενου υπάρχουν και κάποιες προβληματικές, όμως, δεν μπορούν να μας καθορίσουν μία αρνητική στάση επί του συνόλου.

«Έχω διαβεβαιωθεί από τους αρμόδιους ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από το Grexit. Βρισκόμαστε μπροστά σε κατάσταση ανάγκης και καλούμαστε να επιλέξουμε το λιγότερο κακό πρόβλημα», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει τις στοιχειώδεις συνθήκες ώστε να προχωρήσουμε σε μία ανάπτυξη.

«Έχουμε χρόνο, καθώς η εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου. Έχουμε περιθώριο διαπραγμάτευσης», κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις