ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαλολιάκος: Πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο! (video)

Μιχαλολιάκος: Πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο! (video)

Για μεγαλοφυΐες, που αφού μελέτησαν 977 σελίδες και 1008 άρθρα μέσα σε λίγες ώρες, καλούνται να αποφασίσουν σχετικά με το μέλλον του ελληνικού λαού, για εκβιαστική στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα, την «οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήγγειλε ποτέ», αλλά και για τοκογλύφους δανειστές, έκανε λόγο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, χαρακτηρίζοντας κατάπτυστη τη σημερινή (22/7) διαδικασία στη Βουλή – «Όχι στο μνημόνιο - Επιστροφή στην εθνική κυριαρχία και την εθνική παραγωγή - Άνθρωπος των ΗΠΑ ο Τουσκ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της «Χρυσής Αυγής».

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος, με ιδιαίτερα σαρκαστική διάθεση, δεν δίστασε να… ανατρέξει ακόμα και στον Ανδρέα Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι συντελείται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

«Το 1979, το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή, καταγγέλλοντας την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, καθώς αυτό συνεπάγετο την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Στη συνέχεια βέβαια το ΠΑΣΟΚ ξέχασε τα συνθήματα και προχώρησε σε μια άλλη λογική», επισήμανε λαμβάνοντας το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Θέλω να πω ότι είμαι υπερήφανος διότι ευρίσκομαι σε ένα Κοινοβούλιο, το οποίο αποτελείται από μεγαλοφυΐες που μελέτησαν 977 σελίδες και 1008 άρθρα μέσα σε λίγες ώρες και έτσι θα αποφασίσουν για λογαριασμό του ελληνικού λαού. Συγχαρητήρια στις μεγαλοφυΐες του ελληνικού Κοινοβουλίου», τόνισε ακολούθως ο επικεφαλής της Χ.Α., για να συμπληρώσει: «Με το νομοσχέδιο αυτό ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα για το πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο».

Αφού, δε, άφησε αιχμές ότι το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτών θα περάσει από τα θερινά τμήματα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Πολωνό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ ως άνθρωπο των Αμερικανών: «Μέσα στον Αύγουστο η Πατρίδα μας που ήταν επί 3000 χρόνια κυρίως αγροτική και κτηνοτροφική θα αλλάξει τελείως χαρακτήρα. Η όλη διαδικασία όπως και η μνημονιακή συμφωνία έγινε υπό καθεστώς εκβιασμού. Το εθνοκτόνο νομοσχέδιο υπεγράφη κατόπιν παρέμβασης του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και άνθρωπο των αμερικανών στην Ευρώπη.

Για αυτόν τον λόγο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα, κ. Δραγασάκης όπως έκανε και ο Σημίτης μετά τη νύχτα των Ιμίων, ευχαρίστησε τους Αμερικάνους», ο κ. Μιχαλολιάκος άσκησε αιχμηρή κριτική στη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, προσθέτοντας όμως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την κύρια ευθύνη για το μνημόνιο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα χάος και δίχως διαγραφή χρέους δεν υπάρχει ελπίδα. Ήταν στο μεταίχμιο της ρήξης και του συμβιβασμού και τελικά επέλεξε τον συμβιβασμό», υποστήριξε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας ωστόσο ότι στο μνημόνιο θα περιλαμβάνεται και ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

«Μια ασύντακτη και άτακτη ελληνική χρεοκοπία θα διέλυε τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου», επανέλαβε ο κ. Μιχαλολιάκος, εξηγώντας πως «κανείς πρωθυπουργός δεν ήθελε να τα βάλει με το διεθνές κεφάλαιο», ενώ αναφερόμενος στην ΕΚΤ χαρακτήρισε εκβιαστική τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, κάτι όμως που, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση δεν το κατήγγειλε ποτέ.

«Η στάση της ΕΚΤ απέναντι στις ελληνικές τράπεζες συνιστά οικονομική δολοφονία», πρόσθεσε και κατέληξε: «Το επαχθές δημόσιο χρέος είναι ένα βρόγχος στον λαιμό και δεν λύνεται με κανένα Μνημόνιο! Είναι άδικο και παράλογο να ζητάτε από το φτωχό Έλληνα να πληρώνει με 23% ΦΠΑ βασικά είδη τροφίμων, τη στιγμή που καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι παραμένουν στο απυρόβλητο. Μόνη λύση καταγγελία των Μνημονίων, επιστροφή στην εθνική κυριαρχία και στην εθνική παραγωγή. Η Χρυσή Αυγή λέει "όχι" στο μνημόνιο!».

Σχετικές ειδήσεις