ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι (photos)

Τσίπρας: Οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι (photos)

Σε εκδήλωση μνήμης για τα 41 χρόνια από τη κατάρρευση της δικτατορίας παρέστη, το βράδυ της Πέμπτης (23/7), ο Αλέξης Τσίπρας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών - ΣΦΕΑ, στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, ενώ σε αυτήν έδωσαν το «παρών», τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ο πατέρας της, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Κατά την άφιξή του μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε θερμό εναγκαλισμό με αμφότερους, όπως επίσης και με την Νάντια Βαλαβάνη. Λίγο μετά απέτισε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμα ότι οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι, αλλά και ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός των αγωνιστών της εποχής της δικτατορίας θα γίνει οδηγός και σήμερα για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία που χάσαμε εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Σε δήλωσή του μετά την εκδήλωση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «41 χρόνια μετά την κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, προκειμένου να επιστρέψει η δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Υπογράμμισε, δε, ότι «αυτός ο δημοκρατικός πατριωτισμός της εποχής εκείνης είναι και σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού μας για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε εξαιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης και να μπορέσουμε να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας όρθιοι, να ατενίζουμε ένα μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

«Οι αγώνες», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «δεν θα πάνε χαμένοι, είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης για να καταφέρει να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες».

Σχετικές ειδήσεις