ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είναι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Μεϊμαράκης

Δεν είναι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Μεϊμαράκης

Μπροστά σε μια ακόμη «παραβίαση» των κανονισμών της Βουλής και των νόμων του ελληνικού κράτους βρίσκεται αντιμέτωπη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καλείται σήμερα (28/07/2015) να αποφανθεί για τη... στελέχωση του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό εκτελεί καθήκοντα προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μετά από απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ - ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ... ΣΠΑΣΜΕΝΑ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να... αναμένει από την κ. Κωνσταντοπούλου τη συνέχιση των προνομίων που απολάμβανε ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Και γι’ αυτό, προσδοκά εντός της ημέρας να δρομολογηθεί η υπογραφή από μέρους της προέδρου της Βουλής, της απόφασης για την απόσπαση 19 μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων. Αναμένει επίσης τη διάθεση αριθμού αστυνομικών για τη φρούρησή του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τον αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μόνο που αυτά δεν πρέπει να υλοποιηθούν, πολύ απλά διότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα και με όσα προβλέπει και το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, ΔΕΝ είναι πρόεδρος του κόμματος, άρα και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά εκτελεί απλώς καθήκοντα προέδρου της Νέας Δημοκρατίας....

Και ως εκ τούτου, προφανώς και θα πρέπει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δεν αφήνει απολύτως τίποτα να περάσει και να εφαρμοστεί αν δεν ακολουθεί πιστά όσα προβλέπονται από τους νόμους και τους κανονισμούς της Βουλής, να μην εγκρίνει τη σχετική διαδικασία, ώστε να τοποθετηθούν στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη 19 μετακλητοί.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρονται ρητά στο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο άρθρο 19 για το θέμα της προεδρίας του κόμματος και της εκλογής προέδρου, καθώς και της ιδιαίτερης συνθήκης που μετά το δημοψήφισμα έχει διαμορφωθεί στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...

«19. Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την εκλογή του νέου Προέδρου. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Αντιπρόεδρος. Επί περισσοτέρων Αντιπροέδρων, τηρείται η τάξη ορισμού τους ή, επί ταυτόχρονου ορισμού, η αρχαιότητά τους σε κοινοβουλευτική θητεία. Εάν δεν υπάρχουν ή κωλύονται οι Αντιπρόεδροι, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, οπότε εφαρμόζεται η διάταξη του τελευταίου εδαφίου της § 9 του παρόντος άρθρου».

Μόνο που ο Αντώνης Σαμαράς ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την εκλογή νέου προέδρου, όπως έκανε ο Καραμανλής το 2009. Δεν είναι άρρωστος ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε κωλύεται καθοιονδήποτε άλλον τρόπο, άρα δεν μπορεί να αναπληρωθεί από κανέναν.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, από το ίδιο το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας προκύπτει πως αυτή τη στιγμή δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει το ίδιο το κόμμα, ώστε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να θεωρηθεί Πρόεδρος, ούτε καν εκτελών καθήκοντα προέδρου, κάτι που αυτομάτως πρέπει να επιφέρει και τις απαραίτητες... εκπτώσεις από την πλευρά του Κράτους και της Βουλής, έναντι των προνομίων που ο ίδιος θα πρέπει να απολαμβάνει για την προσωπική του ασφάλεια και όχι μόνο.

Προφανές είναι ότι Σαμαράς και Μεϊμαράκης κάνουν εσωκομματικές ακροβασίες και βαφτίζουν προσωρινό έναν πρόεδρο, που θα παραμείνει επί μήνες στην αρχηγία του κόμματος και πιθανότατα θα το οδηγήσει στις προσεχείς εκλογές.

Πού τα προβλέπει αυτά το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας;

Τα μικροκομματικά παιχνίδια που εδώ και καιρό παίζονται στη Νέα Δημοκρατία από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που στόχο άλλο δεν έχουν πέρα απ' το να μην περάσει η ηγεσία του κόμματος στην Ντόρα Μπακογιάννη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή άλλο πρόσωπο εκτός δικής τους επιρροής, δεν μπορεί να τα πληρώνει ο ελληνικός λαός που έχει οδηγηθεί στη φτώχεια και την ανεργία από τους πολιτικούς που έλεγαν πάντα «ναι σε όλα» και αισθάνονται ακόμα και σήμερα υπερήφανοι που έριξαν τη χώρα και το λαό της στα νύχτα των γερακιών του ΔΝΤ.

Αν ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να συνεχίσει να ζει το... όνειρό του, μέχρι ο Αντώνης Σαμαράς να διαμορφώσει τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν, δεδομένων των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, να επιστρέψει ως... καβαλάρης στο γαλάζιο άλογο και να προλάβει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, τότε ας αναλάβει, από κοινού με τον πρώην πρωθυπουργό, το κόστος των προνομίων...

Είναι στο χέρι, ωστόσο, της Ζωής Κωνσταντοπούλου να πει ένα ακόμη ΟΧΙ και να επιμείνει μέχρι αυτό να υλοποιηθεί και να μην δρομολογηθεί ένα νέο ατόπημα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις