ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Μονόδρομος οι εκλογές

Πανούσης: Μονόδρομος οι εκλογές

Μόνο με εκλογές θα βγούμε από το πολιτικό αδιέξοδο υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας τη Δευτέρα (03/08) σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Είμαστε σε συνταγματικό παράδοξο να ψηφίζει η αντιπολίτευση επιλογές της κυβέρνησης και να καταψηφίζουν βουλευτές της συμπολίτευσης. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές», πρόσθεσε ο Γιάννης Πανούσης στα Παραπολιτικά FM, σημειώνοντας πως το ερώτημα είναι πια το πότε θα γίνουν οι εκλογές και όχι αν θα γίνουν.

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης εξέφρασε την ελπίδα η Αριστερή Πλατφόρμα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση σε ένα modus vivendi όμως –είπε- η ισχύς του πραγματικού οδηγεί στο να λυθεί το θέμα μόνον μέσω εκλογών.

Ερωτηθείς για τον υπαινιγμό του περί εσχάτης προδοσίας σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη και την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, ο οποίος είπε πως αυτή η δήλωση οδηγεί σε διχασμό, τόνισε πως σέβεται και αγαπάει τον κ. Βούτση και τον κάλεσε να ψάξει αλλού για διχασμό και όχι στις δικές του απόψεις.

Τέλος ερωτηθείς για το ρόλο της αστυνομίας σε ενδεχόμενες μελλοντικές κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων είπε πως «η αστυνομία θα προστατεύσει την κοινωνία όχι το μνημόνιο. Αν εμφανιστούν οι άλλοι που πάνε να κερδίσουν χώρο μέσω μολότοφ αυτοί θα αντιμετωπιστούν».

Σχετικές ειδήσεις