ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας και Ολάντ επιμένουν για συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου

Τσίπρας και Ολάντ επιμένουν για συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ.

ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ – ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα του Ταμείου, που προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Επίσης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

Οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στο Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια.

Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ. Συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Σχετικές ειδήσεις