ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαβάνος: Υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με την Πλατφόρμα και τον Λαφαζάνη

Αλαβάνος: Υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με την Πλατφόρμα και τον Λαφαζάνη

Για δυνατότητα συνεργασίας με την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, έκανε λόγο ο Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι «δεν φανταζόμουν το 2008 έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα υπογράψει Μνημόνιο».

Παράλληλα, μιλώντας στο «Βήμα», ο πρόεδρος του «Σχεδίου Β» και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση.

«Τον κ. Λαφαζάνη τον εκτιμώ πολύ από παλιά και ιδιαίτερα για τη στάση πού κράτησε, δηλαδή ότι έμεινε πάνω στις αρχές που υποτίθεται είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο πρόγραμμα με το οποίο είχε εκλεγεί. Φυσικά, από την άλλη πλευρά, η δική μας αντίληψη είναι να συγκεντρωθούν, να συσπειρωθούν, να συμμετάσχουν σε ένα ενωτικό σχήμα όλες οι δυνάμεις, οι οποίες είναι υπέρ μιας ριζοσπαστικής λύσης και διαφορετικών σχέσεων με την Ευρώπη και θέλω να ελπίζω ότι και η Αριστερή Πλατφόρμα κάποτε θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.

Όσον αφορά δε, στο αν μετάνιωσε που ανέδειξε ως ηγέτη της παράταξης τον Αλέξη Τσίπρα, κατέληξε: «Η προσπάθεια και οι σκέψεις μου και το όραμά μου δεν απέβλεπαν σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα υπογράψει Μνημόνιο. Τελείωσε, είναι εντελώς έξω από αυτά που θα επιθυμούσα και θα ήθελα να κινητοποιήσω εκείνη την εποχή».

Σχετικές ειδήσεις