ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Τσίπρας στον Θεοδωράκη για συμφωνία και πρόωρες εκλογές – Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών

Τι είπε ο Τσίπρας στον Θεοδωράκη για συμφωνία και πρόωρες εκλογές – Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη, τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμφωνία, είχε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύντομη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Μεϊμαράκη αναλώθηκε στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές - η οποία αναμένεται να κατατεθεί απόψε, μετά τις 22.30, στη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα θα αναρτηθεί και στον ιστότοπό της - χωρίς ωστόσο να επεκταθεί στο περιεχόμενό της.

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: Κάναμε τη συμφωνία για να προσπεράσουμε τη «γέφυρα» του Βερολίνου

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία για περίπου μισή ώρα και με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ όπως ήταν φυσικό στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η συμφωνία με τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε μάλιστα πως η επίσπευση της συμφωνίας έγινε για να μπορέσει η Αθήνα να προσπεράσει τις αντιρρήσεις του Βερολίνου, το οποίο επέμενε σε συμφωνία-γέφυρα και όχι σε μια συνολική συμφωνία.

Κάτι τέτοιο, όπως κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός στον κ. Θεοδωράκη, «δεν συνέφερε την Ελλάδα σε καμία περίπτωση».

Σε ερώτηση, τέλος, του επικεφαλής του Ποταμιού ποια είναι τα σχέδια του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως όλα είναι ανοικτά, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το νέο Μνημόνιο στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη.

Σχετικές ειδήσεις