ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Κακή η συμφωνία, προέχει η παραμονή στην Ευρώπη

Ποτάμι: Κακή η συμφωνία, προέχει η παραμονή στην Ευρώπη

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι «χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες» εκτιμά το Ποτάμι.

Ωστόσο τονίζει ότι «αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης» και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές (”δεν θέλω αλλά τι να κάνω;”) και να υπερασπιστεί τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει»

Το Ποτάμι, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, ότι «η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει» και κάνει λόγο για «παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων αλλά και ντόπιων ”κύκλων” που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο ”γέφυρα” μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες».

«Έχουμε επίγνωση ότι η αμφιταλάντευση του κ. Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Έχουμε επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε επίγνωση ότι τα Μνημόνια αν δεν συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης» τονίζεται, επίσης, στην ίδια ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις