ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο από τις Επιτροπές – Πυρά Ζωής για τις νέες τροπολογίες

Συμφωνία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο από τις Επιτροπές – Πυρά Ζωής για τις νέες τροπολογίες

Δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή (μία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μία που αφορά το συνταξιοδοτικό) «αναζωπύρωσαν» την ένταση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συμφωνία με τους εταίρους, κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών στη Βουλή - Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές, υπέρ του οποίου τάχθηκαν, κατά πλειοψηφία, τα μέλη των επιτροπών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε - νωρίτερα - το βουνό, όπως το χαρακτήρισε, τροπολογιών που κατατέθηκαν τελευταία στιγμή ζητώντας να δοθούν εξηγήσεις, αλλά και να αποσυρθούν. Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτο να έρχονται τέτοιας σημασίας τροπολογίες, που αφορούν τις συντάξεις και θέματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τελευταία ώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι κατατέθηκαν τώρα διότι δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν νωρίτερα και εισηγήθηκε να γίνουν αποδεκτές για να συζητηθούν στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας διευρύνονται σημαντικά οι δυνατότητες που προσφέρει στους δανειολήπτες ο γνωστός ως νόμος Κατσέλη, για τη δικαστική διευθέτηση δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Επίσης, προβλέπεται ότι στο πεδίο εφαρμογής του νόμου εμπίπτουν πλέον το σύνολο των οφειλών φυσικών προσώπων που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες, προς την εφορία, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεκτό, τέλος, κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του έγινε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας, από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Οι δύο τροπολογίες, που κατατέθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης και προκάλεσαν αντιδράσεις, αναμένεται μάλιστα να συζητηθούν στην Ολομέλεια.

Ρoή Ειδήσεων