ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναπόφευκτες οι πρόωρες κάλπες

Αναπόφευκτες οι πρόωρες κάλπες

Σε επίσπευση των εκλογών οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, το Μαξίμου, καθώς μετά τις απώλειες που κατεγράφησαν κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση θέλει να λύσει τα ...χέρια της.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μετά τα …μπάνια του λαού έρχονται εξελίξεις, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αμέσως μετά να βάλει …πλώρη για εκλογές.

Η προοπτική να μην μπορούν να ψηφιστούν εφαρμοστικοί νόμοι λόγω ισχνής πλειοψηφίας αλλά και μεγάλα ζητήματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια και οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που πάνε για Οκτώβριο είναι οι παράγοντες που φαίνεται πως οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα να κηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 17 ή τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία όπως όλα δείχνουν επισπεύδεται, παρά το γεγονός ότι οι αρχικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης ήταν οι εκλογές να γίνουν τέλος του Νοέμβρη. Τότε θα υπάρχει εξέλιξη στο θέμα - της ελάφρυνσης - του Χρέους, ενώ θα έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να σταθεροποιηθεί η οικονομία (χρηματοδοτηση τραπεζών) και να αναπνεύσει η αγορά που είδε το τζίρο τον τελευταίο μήνα να μειώνεται από 40% έως 70%.

Υπενθυμίζεται ότι η εκταμίευση της …πολυπόθητης δόσης, η οποία εγκρίθηκε στο Eurogroup που συνεδρίασε στις 14 Αυγούστου, θα γίνει στις 20 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις