ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο 3 – Το βλέμμα την Τετάρτη στο Γερμανικό Κοινοβούλιο

Μνημόνιο 3 – Το βλέμμα την Τετάρτη στο Γερμανικό Κοινοβούλιο

Η τελική φάση για την έγκριση της συμφωνίας για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, περνάει και από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΣΤΟΥΣ «ΑΝΤΑΡΤΕΣ»

Μετά την ψήφισή του από τη Βουλή και τις «απώλειες» που κατέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα, αυτή την εβδομάδα το τρίτο μνημόνιο τίθεται προς έγκριση στο Γερμανικό και στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής την προσεχή Τετάρτη 19 Αυγούστου, ενώ ήδη σημειώνονται αρκετές διαφοροποιήσεις βουλευτών του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ που απειλούν να καταψηφίσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, οι «αντάρτες» φτάνουν ακόμα και τους 120 και για το λόγο αυτό η Καγκελάριος θα καθυστερήσει κατά μία μέρα το ταξίδι της στη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου, προκειμένου να τους κάνει… ψυχολογικό μασάζ για να πεισθούν να υπερψηφίσουν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, ο αριθμός των διαφωνούντων βουλευτών έχει αυξηθεί σημαντικά από τους 60, που ήταν όσοι απέρριψαν ακόμα και τις διαπραγματεύσεις για νέο πρόγραμμα τον προηγούμενο μήνα.

Σχετικές ειδήσεις