ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Θεσμική εκτροπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ανάθεση των διερευνητικών

Κωνσταντοπούλου: Θεσμική εκτροπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ανάθεση των διερευνητικών

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση του Προκόπη Παυλόπουλου εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής κατά τη συνάντησή της με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη - Η κ. Κωνσταντοπούλου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί ευθέως τον κ. Παυλόπουλο για θεσμικό ατόπημα - Νέα απάντηση δίνουν «κύκλοι» της Προεδρίας της Δημοκρατίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

«Δεν υπάρχει προηγούμενο, η πρόεδρος της Βουλής να μην ενημερώνεται θεσμικά για την παραίτηση της κυβέρνησης είτε από την κυβέρνηση, είτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου ενώπιον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος της ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η τάξη και η νομιμότητα, κατά την έναρξη της συνάντησής τους.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση:

«Ακριβώς επειδή η ευθύνη είναι τεράστια, επέμεινα να υπάρξει θεσμική λειτουργία που δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε από τους δύο άλλους πολιτειακούς παράγοντες. Από πλευράς μου θα καταβάλω τη μέγιστη προσπάθεια να θωρακιστεί η Δημοκρατία και να εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Θα χαρώ να έχουμε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και να σας ενημερώσω για τις μεταβολές που ήδη έχουν επέλθει στην σύνθεση της Βουλής».

Τη θεσμική εκτροπή εξηγεί αναλυτικά η πρόεδρος της Βουλής, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας αυτή τη φορά στα όσα είπε η Πρόεδρος της Βουλής κ Κωνσταντοπούλου για το θέμα των διερευνητικών εντολών, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της ΝΔ επανέλαβαν: «Ύστερα από τη νέα παρέμβαση της κ. Κωνσταντοπούλου, ισχύει πολύ περισσότερο τώρα, όπως ήδη διευκρινίσθηκε, ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες”.

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν με έμφαση «Ως προς την ουσιώδη μεταβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την οποία υπαινίχθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου, απλώς υπενθυμίζεται, ότι κατά το άρθρο 11 παρ. 6 του κανονισμού της Βουλής, εκείνη όφειλε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την μεταβολή αυτή, πράγμα που δεν έχει πράξει ως τώρα».

Η άγρια κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Προκόπη Παυλόπουλο ξεκίνησε ήδη από εχθές το βράδυ.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newsbomb.gr, η πρόεδρος της Βουλής θεωρεί άκυρη την έναρξη της διαδικασίας και την επίδοση της διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλείται το άρθρο 37 του Συντάγματος και τονίζει ότι η ίδια δεν ενημερώθηκε θεσμικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις, οπότε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσαν νωρίτερα «κύκλοι» της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι οποίοι σημειώνουν: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».

Μάλιστα, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, με επιστολή του από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον ενημερώσει με θεσμικό τρόπο για το ποιο είναι το κόμμα, το οποίο θα παραλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, θέλοντας να φέρει την πρόεδρο της Βουλής σε δύσκολη θέση για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή, να αναγκάσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να τοποθετηθεί επισήμως για το αν τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τους 25 βουλευτές οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν σήμερα (21/08/2015) από τον ΣΥΡΙΖΑ, ή η Χρυσή Αυγή. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει, σύμφωνα με πληροφορίες και τη συνάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, στη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις