ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές – Νίκος Παππάς: Καμία συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Εκλογές – Νίκος Παππάς: Καμία συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Τη θέση ότι δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς, διευκρίνισε πως «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγή στις πρόωρες εκλογές».
Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής μίλησε για μία εποικοδομητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, που πιθανά, όπως υποστήριξε θα επαναληφθεί, ακόμη και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών υποστήριξε ότι «το διακύβευμα είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία». Ο κ. Παππάς επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το «this is a coup» δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα.

Επίσης επιμένει ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το «όχι», δεν ήταν «ναι» στη δραχμή.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερή Πλατφόρμα κατηγορώντας τα μέλη της ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στην δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο». Την ίδια στιγμή αφήνει ανοικτό να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι βουλευτές ψήφισαν «παρών» στις κρίσιμες ψηφοφορίες, λέγοντας ότι «με δεδομένη την συμφωνία, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα της διαπραγμάτευσης».

Τέλος σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, λέει ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Το εξαιρετικά επικερδές άναρχο τοπίο στο χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών λαμβάνει τέλος με τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ήδη αναληφθεί». Ξεκαθαρίζει ότι η διαβούλευση για το νομοσχέδιο παρατάθηκε όχι με ευθύνη της κυβέρνησης και καταλήγει ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουμε το νέο νόμο στην επόμενη Βουλή. Αν υπήρχε αναμφισβήτητη σύνθεση και η κυβέρνηση δεν ανατρεπόταν σε λίγες ημέρες το νομοσχέδιο θα ερχόταν στην Βουλή».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων